2021-11-11 10:58:04• hírek • Bede Emőke

Black Friday: hadat üzent a fogyasztóvédelem a simliskedő üzleteknek

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke, Claudiu Dolot kezdeményezésére létrehozták a Black Friday Különleges Parancsnokságot, melynek egyetlen, de jól meghatározott célja az lesz, hogy a következő időszakban megfigyelés alatt tartsa fekete péntek kapcsán meghirdetett kedvezményes ajánlatokat - derül ki a hatóság csütörtöki közleményéből.

A parancsnokság működési stratégiáját egy, a megyei kirendeltségek vezetőivel folytatott videokonferencián határozták meg, a vezetést pedig maga az ANPC vezérigazgatója, Paul Anghel veszi a kezébe. „Azt követően döntöttük a parancsnokság létrehozása mellett, hogy szembesültünk az elmúlt napok ellenőrzéseinek eredményeivel. Ahogy azt mindig elmondom, zéró toleranciával kezelünk minden törvénysértést, […] és célunk az, hogy a parancsnokság meggátolja, hogy a fekete péntekből az átverések napja legyen” – nyilatkozta Claudiu Dolot.


A fogyasztóvédelem közleményében emlékeztet, hogy a kereskedő által meghirdetett kedvezményes árnak kötelező jelleggel alacsonyabbnak kell lennie, mint a referenciaár, azaz az elmúlt 30 nap folyamán jegyzett legalacsonyabb ár. Annak érdekében, hogy a parancsnokság figyelmét egyetlen átverés se kerülhesse el, az ANPC egy e-mail címet is létrehozott, melyre várják a kamukedvezményekről szóló lakossági bejelentéseket. A bf@anpc.ro címre küldött levelekhez bátran lehet csatolni fotókat, illetve összességében bármilyen dokumentumot, mely segítheti a hatóság munkáját és az átverések leleplezését.


A fogyasztóvédelem az egyik legnagyobb, elsősorban elektronikai cikkeket értékesítő üzletet már megbírságolta, erről részletesebben ide kattintva elérhető anyagunkban olvashatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: